Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Elevhjem

Til forældre 

Elevhjemmet er et pædagogisk hjem for de børn, der går i skole på SPK. Med en anden betegnelse er der tale om et kostophold, det vil sige et ophold med overnatning. De børn, der har plads på elevhjemmet, bor i deres eget værelse, når de er på Danstrupvej. Når skoledagen er slut, tager villaens pædagoger imod børnene, sådan at det bliver en god overgang for børnene. Personalet sørger for, at børnene kommer godt i gang med aktiviteter, leg og lektielæsning sammen med andre børn. De fælles måltider, den nære kontakt med kendte pædagoger og fritiden sammen med andre børn er en fast og genkendelig del af hverdagen på Danstrupvej. 

Huset har været elevhjem i mange år. Det kan mærkes på pædagogerne og det er nemt at få øje på. Cyklerne i haven, den gode stemning i huset og de mange høretekniske hjælpemidler taler deres tydelige sprog: Her skal det være nemt for et barn at kommunikere, trives og udvikle sig. Samtidig skal elevhjemmets personale i samarbejde med skolen sikre, at dit barn træner sine faglige evner og kompetencer. Det sker med reference til folkeskolens § 20 ramme for specialbistand til børn med særlige behov, og med baggrund i en handleplan for hvert barn, som sætter konkrete mål for barnets faglige og sproglige udvikling. Foruden at være en støtte til barnets faglige udvikling er elevhjemmet et helt unikt tilbud beliggende i Københavns Kommune. Barnets sociale liv strækker sig ud over villaens indre liv. Der er også skiture, højtider og traditioner sammen med fritidsordningen, aftenarrangementer, weekendåbent m.m. Kombinationen af planlagte aktiviteter for hvert barn og det hjemlige fællesskab med andre børn og personale findes ingen andre steder. På Danstrupvej finder du og dit barn et ganske særligt miljø, hvor alle medarbejdere og enhver aktivitet fokuserer på at øge barnets selvstændighed og mulighed for at trives. 

Vi ved godt, at det kan være svært at forestille sig, hvordan det er at være barn på elevhjem. Uanset om der er tale om få eller flere døgn om måneden, er det en stor forandring i hele familiens liv. Hvis du gerne vil tale med os om, hvorvidt en elevhjemsplads kunne være en god idé for jeres barn, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os. 

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, kan du kontakteleder af elevhjemmet Juan Scharff  

Mail juscha@kk.dk eller mobil 31778141